Havetanker fra en blødhjertet gartner

Havedesign::: Dahliabed i spejlbassinet

(og ny juleworkshop)

Havehumør og vejrtanker

Den ene dag er det gråt ungt og vådt, og der skal ti vilde sørøvere til at slæbe mig ud i haven, den næste vælder gyldne stråler ind af mit vindue, og forstærker rødbøgens gyldne og brændende farver, mens bladene drysser ned i mit bed, der før var farverigt og smukt, men nu er miserabelt at se på.

Jeg må indrømme at vejret i ret heftig grad afspejler mit humør, eller er det omvendt?

Haven derimod, er mere stabil i sit humør, den pakker bare langsomt sammen, shiner på de smukke dage, og er ellers tavs og samtykkende omkring den kommende vinter.

Dahliabed i spejlbassinet

NÅ men, nogle af jer husker måske mit spejlbassin fra min showhave på CPH garden

Det er havnet i min forhave, og skal peppe forhaven op som spejlbassin, hvor det skal spejle rødbøgen foran det lille grønne hus fra samme have. Men i mangel af tid (b. la. ombygning af sommerslottet i ved) har jeg plantet det til med Dahlia denne sommer.

Se her (på det første foto) hvor flot det så ud

Nattefrost og haveplaner

Men nattefrosten ånder os i nakken, og da Dahliaerne faktisk så ganske miserable ud efter den seneste storm, og de meget kølige nætter, tog jeg mig sammen og gravede dem op.

Nu har jeg tømt en havecenter for tulipanløg og tænker at lægge dem i bedet der. Så får jeg et smukt tulipanbed til foråret, og det passer nok meget godt med at jeg får tid til at lave bedet om til et spejlbassin når tulipanerne er færdige, for jeg pønser på at få indkørslen lavet først, og det er et halv stort projekt.

Hvad med dig, har du fået lagt forårsløg?

 

 

OG så skal jeg lige huske at sige, at hvis du har lyst til at julehygge med mig inde på Dansk Arkitektur center, så holder jeg

“Byg din egen juledekorations-workshop” d. 3-/12, 5/12 og 7/12 i samarbejde med Haveselskabet og Dansk arkitekturcenter.

Du kan bestille biletter til d. 3/12 lige HER, d. 5/12 HER og d. 7/12 HER

Manner jeg håber vi se ( ;

 

Kram

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

 

2 kommentarer

  • Helene Vester

    Hej Dorte
    Vi har et spejlbassin som dit, men vandet bliver hurtigt grimt, bl a når solen bager. Hvad gør du for at holde det friskt (når du ikke har planter i). Hilsen Helene

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Dorthe

      Hej Helene,
      Tak for din mail. Ja nu har jeg jo ikke vand i mit spejlbassin endnu, men det vedligeholdes således at man egentlig bare fejer vandet ud, når det bliver for snasket, og fylder det op igen med friskt vand.
      Der findes selvfølgelig også forskellige kemikalier man kan hælde i vandet, men det vil jeg ikke anbefale.

      Vandet kan jo sagtens spejle himlen, selvom det er grumset. Et rigtigt spejlbassin skal helst være sort hvis det skal spejle ordentligt, og så bare have 5-8 cm vand. Når bassinet er mørkt, kan man ikke så tydeligt se om vandet er snasket, det er det smarte ved det.

      KH Dorthe

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havetanker fra en blødhjertet gartner