Havetrends ::: 2016/1017

Chelsea flower show 2016::: Mine favoritter

Trods smukhed i mængder, fantastisk håndværk, og fornem arkitektur, er der alligevel nogle haver der der får min puls til at stige, mere end andre, og af alle de smukke haver jeg så på Chelsea flower show i London i forrige uge, får du her mine favoritter:

For at gøre opmærksom på hvad der er muligt selv i en lille forhave, og med fokus på fællesskab, velvære, glæde og sundhed,  er Ann  Marie Powell´s Greening grey Britain garden for health, happiness and horticulture-have, en af dem der får mig til at smile.

Jeg kan lide haven fordi den er fuld af gode tanker, tanker om fællesskab, genbrug, udnyttelse af ressourserne, biodiversitet, spiselige planter, og et friskt og uhøjtideligt bud på en (by) have, der skal samle folket og gøre røvsyge grå byrum, festlige, farverige og fulde af grønt.

a

Fuld af skønhed var Winton Beauty of Mathematics Garden

Winton-Beauty1088x612

En smuk og stille have der hylder matematikken i naturen, bygget op omkring de algorytmer der understøtter alle planter, vækst og liv

The Winston beauty of mathematics garden (57)

Haven som er af den tørre slags, var kobberfarvet både i materialer og beplantning, hvilket er smukt komponeret sammen med de grågrønne toner i de tørketålende planter

100

Jeg kan lide at middelhavsplanterne viser matematiske mønstre i deres former, og den kobberfarvede vandfontæne er totalt ?to die for?.

En anden have jeg synes bød på smukke tanker var The Garden of potential, som udover at være i lækre materialer, udfordrede både tyngdekraften og mit nervesystem?

Smuk og naturlig skovbunds beplantning, lækkert egetræ i rå mængder og med en 5 tons tung gletchersten balacerende på taget, bliver der med et vendt op og ned på den afslappende zen-feeling i haven.

b

Jeg kan lide materialerne, der er så overordentligt organiske og naturlige, og så er jeg vild med enkelheden i konstruktionen, og den pirrende dymanik, som stenen på taget unægtligt giver

Jeg kan lide det væltede hegn, der som en inviterende og let forvreden sti, lokker en ind i haven, i det organisk naturlige, og så alligevel, meget skæve univers.

Og udovdisse skønne haver faldt min kærlighed på den grønne garage, og L&G smart garden, som jeg skrev om i sidste uge.

Masser af fin inspiration, til at tage med hjem i egen have, baggård, park eller tagterrasse

Vi ses derude ( ;

KH Dorthe

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havetrends ::: 2016/1017