Yes! you can buy love….

Kål er sagen :::Go´morgen Danmark

[facebooklike]

Og kål er trendy

Kål

Siden Romertiden har man spist kål, og kålen er en af de aller sundeste afgrøder man kan dyrke i haven. Kålen er relativ nem at dyrke og indeholder en lang række af vitaminer, mineraler og kostfibre, og meget få kalorier.

Sidan de gamle romere har man vidst at kål var sundt. Dog gik kålen af mode i køkkenerne i takt med at man fik råd til mere kød på tallerkenen. fordi kålen var billig og sund (og måske fordi den lugter af fims ) blev kålen dømt til at være noget fattige spiste.

Heldigvis er kålen komme t ind i varmen igen, da Broccolien gjorde sit indtog fra Italien, som noget dyrt fint og eksotisk ( og lugtede lidt mindre af fims). Det nye nordiske køkken har også brag kålen frem i rampelyset igen og er nu nærmest fast på kortet på Noma , Geranium og de andre.

Der findes over 30 Sorter af kål . De mest almindelige er nok hvidkål, rødkål og blomkål. Men der findes mange sjove og flotte sorter. Grønkålen har ry for at være den absolut sundeste, men jeg vil lige nævne et par stykker for deres egenskab for at være de absolut flotteste.

En af de virkelig flotte, er Romanesco kålen, som er en krydsning mellem broccoli og blomkål, og smager også sådan. Her snakker vi om en virkelig blæret opvisning af æstetik i naturen. Med sine nærmest neon gulgrønne nuancer og piggede form, ligner den næsten et månelandskab eller noget fra en anden planet.

Den udplantes i midt maj og høstes fra september til december. Planter kræver ca 1 m2 hver da de bliver meget store.

Hør mere om dyrkning af kål HER

Udklip kål

Udover at kål er sundt er det også meget fint at have stående i haven så der er noget flot at kigge på efterår og vinter.

Se med næste gang hvor jeg viser hvad der var i kasserne?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yes! you can buy love….