Sweet sweet valentine

Kartofler på gesimsen Forspiring NU

[facebooklike]

Så er det nu du skal forspire dine kartofler hvis du vil være den første til at blære dig med nyopgravede babykartofler så snart foråret sætter ind.42 A Kartoffelblomst

SÅDAN GØR DU :

køb læggekartofler og læg dem i en kurv, æggebakke elller lignenede. (brug ikke de gamle kartofler fra bagest i køleren der ligger og spirer, de kan evt. overføre sygdomme)

Det er de små ?øjne? de sætter spirer fra, så dem vender du opad. Stil kartoflerne lyst og ikke alt for varmt. (10-15 grader)

DSC_0065

Lad dem stå i vindueskarmen 5-6 uger, hvis de begynder at se lidt slatne ud, kan du spraye dem med en forstøver. Hvis ikke kartoflerne får nok med lys bliver spirerne lange og lysegrønne, og knækker let når du planter dem ud. En perfekt spire er derfor kort tyk og mørkegrøn, og bliver de altså ved at de får godt med lys og ikke ALT for meget varme.

Når frosten er helt og aldeles væk, planter du dine små venner ud i jorden. Læg dem ca 8 cm dybt med 35 cm imellem og dæk med jord.

Har du ikke en have så fortvivl ikke. kartofler kan sagtens dyrkes på den lille altan eller på gesimsen. Læg kartoflerne i en kartoffelsæk, eller en sort murerspand, bare sørg for at der er drænhuller i bunden. Læg kartoflerne på ca 10 cm jord, og dæk med yderligere 10 cm jord. 1-5 kartofler pr spand/sæk alt efter størrelse. Når spirerne titter op af jorden hypper du dem. Det vil sige at du fylder du mere jord på og det gentager dunår de igen er 20-25 cm høje. Det samme gælder hvis du planter i haven. Det gør man for at kartoflerne , som gror op ad stænglen ikke skal blive grønne (og dermed giftige) af sollyset.

2 urtehave (4)

Værsgo´at spis !

42 A Kartofler

Hvis du vil vide mere om fordspiring af dine grøntsager og sommerblomster, så se med på Go`morgen Danmark mandag kl 813  hvor jeg fortæller om forspiring

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sweet sweet valentine