Workshop ::: Bind en julekrans

DIY:::Kransebinding Must-have- bøgerne

Jeg har været lidt inde på det før, kranse-bindings-sæsonen er skudt igang og hvis det (også) kribler i dine fingre for at komme igang, så se med her hvor jeg kigger i de nyeste must-have-bøger indenfor den fine kunst.

Margit Engen, som er uddannet blomsterbinder, har sammen med fotograf Peter Bilde Fogh lavet bogen Alletiders Kranse

Bogen er fuld af dejlig inspiration. Der er både lidt om kransens brug og historie, der er forklaringer på de forskellige kranses typer, hvilke materiale du skal bruge, og og ikke mindst masser af opskrifter på kranse du selv kan lave, i alle sværhedsgrader.

Kranse til at have i håret, kranse til døren, til bordet, kranse der kan bruges til glæde og fest, til jul, påske og til alle årstider, og kranse i alle farver.

Fra det store brag af en smuk blomster krans i oasis, der er af den professionelle (læs lidt sværere) klasse, til bundne kranse af havens materialer til den sympatiske “snyde-kranse” som ikke er bundet, men lavet af materialer der er stablet/arrangeret i et fad udenom en skål, der fjernes, og som er så lette at de kan laves af alle i verden, men ligner en million.

Ved alle kransene er der er materialeliste. Og har man ikke lige de samme materialer, kan andre, der ligner i form og tekstur sagtens bruges.

Det er en dejlig smuk og inspirerende bog, der hylder blomster (og have) glæden i stor stil.

Køb den HER

Florist Lars Jon går lidt strammere til værks i sin bog Krans. Billederne er smukke, universet er enkelt og stilfuldt og der er masser af luft til billederne, trin-for-trin-fotos til alle kranse, og nye dejlige bud på anderledes kranse, samtidigt med at de smukke “florist-modeller” også er med.

Lars fortæller også om kransens historie og betydning, om materialer, værktøj, hjælpemidler og hvordan man gør blomsterne klar til binding. Du kan lære om tørring, presning og de forskellige teknikker man bruger til at lave kranse.

Det er en smuk bog med masser af ideer til fine blomsterkranse med masser af wow-faktor og mange blomster, men også de helt enkle modeller der stråler i deres enkelthed, og dem af æbler, pinde, hyben eller blomsterløg.

køb den HER

 

 

Jeg er vild med begge bøger, fordi de er brugbare og pædagogiske med nemme forklaringer og billeder til de forskellige kranse, og smukke på hver sin måde.

Skulle jeg vælge mellem dem ville det blive svært da jeg synes det dækker hver sit univers, og det er klart at de er så forskellige (ligesom personerne bag) at du er nødt til at eje dem begge.

 

Og HUSK så at du kan komme til Kransebindingsworkshop  her hos mig , der er stadig få pladser tilbage d. 23-11.

Tjek det ud HER

 

Ha´så en dejlig (solskins) tirsdag

Kram

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Workshop ::: Bind en julekrans