Drik din have ::: Æbler

Havetips ::: Sådan slipper du for at luge

Ukrudt er, næstefter dræbersnegle, haveejernes værste fjende. Men hvis du planter de rigtige ting, kan du helt slippe for at luge

Det handler nemlig om Bunddække

Så her får du et par tips til hvad du skal plante i haven, hvis du ikke gider luge

Havetips Sådan slipper du for at luge Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Du skal nemlig plante nogle gode solide og robuste planter der kan dække jorden, så der hverken er lys, luft eller vand til ukrudtet.

En af mine favoritter denne

Havetips Sådan slipper du for at luge Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio 3

Nemlig Kæmpestenbræk Bergenia crassifolia. Fordelen ved den er, at den er stedsegrøn og derved også holder styr på ukrudtet om vinteren, hvor flere af de andre bunddække planter smider bladene. Du kan se på det første foto hvor smukt den blomstrer.

Havetips Sådan slipper du for at luge Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio  5

Hasselurt Asarum europaeum er en anden stedsegrøn bunddækkeplante. Den er utrolig smuk, med sine kraftige blanke grønne runde, næsten hjerteformede blade

Havetips Sådan slipper du for at luge Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio 7

Når vi snakker bunddække, så er det ikke til at komme uden om den store dejlige familie af Hosta, som findes i utallige udgaver. Når først hostaen har foldet sine store frodige smukke blade ud, er der ikke mange chancher tilbage til ukrudtet.

Og som om det ikke er nok med bladenes frodige skønhed, så har den, som en ekstra bonus, også smukke lilla eller hvide blomster.

Havetips Sådan slipper du for at luge Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio 6

Af forårets skønheder bliver jeg nødt til at nævne Kærmindesøster, som jeg selv har ahven fuld af, og balkananemone.

Kærmindesøster farver haven himmelblå i foråret, og dækker bunden med store grønne blade resten af sommeren, og har man den først, er den allevegne. Balkananemone dækker jorden om foråret me dde smukkest eblomster, og beskytter jorden mod udvaskning af næringsstoffer.

6 bunddække Lodden løvefod

Og ganske uundværlig i enhver blomsterelskers have, er Lodden løvefod Alchemilla mollis

Ikke fordi den gør så meget væsen af sin blomsterpragt, men så alligevel?

Den fanger duggen i sine blade som små sølvfarvede perler, og når den blomstrer foregår det i limefarvede toppe, der skaber magi i enhver havebuket

Fælles for alle disse bunddække planter er at de, som navnet antyder, bækker bunden og lukker for lys og luft. Det betyder at der ikke er særligt gode odds for at noget andet kan gro lige der, og at eventuelle ukrudtsfrø der ligger og venter i jorden, vil sove videre, da det er lys de vækkes af.

Og dermed slipper du for at luge!

Når du planter bunddækkeplanter, så husk at rense jorden ordentligt igennem, for ukrudt og rødder, inden du planter, så skal du bare lige luge lidt de første par år, indtil planterne er vokset til, og er store og stærke nok til at holde ukrudtet i ave.

 

KH Dorthe

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drik din have ::: Æbler